Matoppskrifter

 

Her legges matoppskrifter.

Fortrinnsvis basert på fisk eller andre maritime skapninger,

men favorittretter basert på andre råvarer kan også legges inn.

Send oss din oppskrift på e-post, og vi legger den inn her.

 

 

Morten's asiatiske seikarbonader:

500 gram seifilet

1ts salt

2ss potetmel

2-4 fedd hvitløk

Fersk koriander (estragon kan også brukes)

1dl fløte

1/2ts chilipasta (fås kjøpt på asia mat og exotic)

Saften fra 1 lime

Revet skall fra 1 lime

Litt finhakket paprika 

Kvern fisk og bland i resten av ingrediensene.

Form til fine kaker og stek på passe varme.

Nytes gjerne i et hamburgerbrød, med en god salat til.

 

Fiskefarse til ball eller fiskekaker

500g fiskefilet

1ss potetmel

2ts salt

pepper etter smak

3dl H-melk

0,25ts muskat

Tilsett gjerne litt løk

 

Hvitløksribbe

Rut opp svoren og finhakk mye hvitløk som strøs over hele ribba, (alle sider) sammen med mye salt.

Dekk til og la ribba ligge kjølig i minimum 2 dager.

Skyll av hvitløk og salt.

Strø på salt og pepper på ribba og langstek den på svak varme.

Hev temperaturen på slutten for å få sprø svor.